Nieuws - De gazettemannen deze week na de 1-0 winst tegen Sinaai (22/03/2017)

laatste_nieuws_logo.jpg
HLN 21.03.17.JPGdries.JPG


logo_nieuwsblad.gifjonas R.JPG
Jonas Rogge - SK Grembergen

“Twee cruciale fasen”

Grembergen - Sinaai was zo'n beetje het prestigeduel in de strijd om de tweede plaats. De groenwitten van coach Van Overstraeten deden het opnieuw volgens het vertrouwde recept: het houden van de organisatie en het zowat niets weggeven, wat vaak resulteerde in het houden van de nul en het prikken van het enige beslissende doelpunt. Dit keer zorgde Florian Anrys met zijn eerste van het seizoen voor de winst.

Het was geen gemakkelijke wedstrijd”, zegt de jonge Jonas Rogge. “In de eerste helft kregen we de betere kansen, maar het was pas in de tweede helft dat we kregen wat we verdienden. Vanachter hebben we alles goed gesloten gehouden. Twee fasen waren zowat beslissend. Bij de eerste was er een dubieuze penaltyfase in ons voordeel die niet werd gefloten. De tweede was die van het doelpunt. Er was discussie of de bal al dan niet over de lijn was. Zelf kan ik niet oordelen, want ik zag het niet. Maar volgens de spelleiders was de bal over de lijn en zij beslissen.”

Jonas Rogge, die volgend seizoen meer speelkansen wil en daarom besloot een stapje terug te zetten bij Robur B, stelt dat Grembergen zonder enige druk naar de eindronde trekt. “Het verschil met vorig seizoen is gigantisch groot. Het seizoen kan nu al niet meer stuk. We zien wel wat er in die eindronde op ons af komt. Een goede of minder gunstige loting, dat heb je niet in de hand. De club beschikt over een goede en brede kern. Wie weet kunnen we ook in de eindronde voor een verrassing zorgen. Niets moet immers voor ons, alles kan.Jelle Meiresone - Herleving Sinaai

“Geen enkele winst tegen ploeg uit top vijf”


Herleving Sinaai trok op het veld van Grembergen met het kleinste verschil aan het kortste eind en valt hierdoor terug naar de vierde plaats in het klassement.

Dat is enorm ontnuchterend”, zegt Jelle Meiresone. “Een heel seizoen staan we al op de tweede plaats. Nu we in volle eindspurt zijn, ziet het er naar uit dat we worden teruggeslagen. Gelukkig hebben we de eindronde al langer vast. Confronterend is ook dat we dit seizoen tegen geen enkele ploeg uit de top vijf konden winnen. Tegen Dendermonde en Heikant grepen we telkens één puntje, maar daar bleef het ook bij. Persoonlijk vind ik dat echt ontgoochelend.

We mogen zeker niet zeggen dat Grembergen op een diefje met de winst aan de haal ging. Verre van. In de eerste helft had de thuisploeg al enkele mooie kansen, maar daarbij trapten ze twee keer op de paal. Na de rust waren ze duidelijk beter. Zelf stuitten we op een voortreffelijke doelman. Eén keer hadden we pech, toen een schot wel degelijk over de lijn was, maar de scheidsrechter het anders beoordeelde. Dat was even discutabel. Maar verder bakten we er weinig van.”

Natuurlijk is het zo dat we na de competitie nog een eindronde hebben. Of we daar mogen op gokken, is een ander paar mouwen.”

Vergeet niet dat er in de eindronde slechts één promotieticket wordt uitgereikt. Gezien onze resultaten in de competitie tegen de andere deelnemers aan de eindronde lijkt dat niet evident. Misschien dat we tegen die tijd opnieuw wat sterkhouders kunnen recupereren. Op dit moment is onze ploeg in ieder geval te fel gehavend door blessures.Terug naar overzicht

Sponsors

 • De verffabriek
 • inbraakveilig.be
 • Matthijssens BVBA
 • aQuizien
 • aQuizien
 • Kasseien De Coninck
 • ROB Verhuur
 • Zakenkantoor Geert Verbustel
 • SD Worx
 • Poly Technics
 • Proxy Delhaize
 • aQuizien

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

zondag 23 september 2018 om 20:38

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2018. SK Grembergen - V2016.4 - Administratie