Nieuws - Nabeschouwingen over SKG -KAVD (25/04/2017)

laatste_nieuws_logo.jpg
HLN 25.04.17.JPGThomas W.JPGHLN 25.04.17-2.JPG

logo_nieuwsblad.gif
Maurits De Lentdecker - SK Grembergen

“In tweede helft kopje-onder gegaan”


Het verschil zal klein zijn en details zullen beslissen”, had Alek Maes vorige week gezegd. Na 45 minuten spelen leek de maker van het thuisdoelpunt gelijk te zullen krijgen. Maar één minuut na zijn 1-1 deed zich ‘het detail’ voor dat de match helemaal deed kantelen. Een beslissend detail dat het verschil bijzonder groot en pijnlijk maakte. Want driekwart uur later stond er een 1-7 op het bord.

Onze doelman (Ward Smekens) speelde de bal met de hand buiten de grote rechthoek en de rode kaart was dan ook terecht”, aldus sportief verantwoordelijke Maurits De Lentdecker.

Dendermonde, dat net als in de competitie, hier een stevig blok neerzette, was in de eerste helft al de dominerende ploeg maar het kon in de tweede helft wel nog alle kanten uit. Maar tegen een sterke tegenstander konden we het met tien man niet meer belopen en kregen we zo nog een rammeling. In dertig competitiematchen slikten we slechts 21 goals en nu incasseren we een derde ervan in één match. Het komt aan maar laten we vooral het positieve onthouden. We speelden een heel knap seizoen en deden het veel beter dan de gestelde verwachtingen vooraf. Mijn Dendermondse collega, Theo Moriaux, wees er me na de match trouwens op dat we zo'n resultaat niet verdienden. In het vierde kwartier scoorden de paarsblauwen drie keer en toen was het meteen duidelijk dat het voor ons bij deze ene eindrondewedstrijd zou blijven. We kunnen nu onze buren enkel heel veel succes wensen in hun verdere campagne.”Dean Meert wijst KAVD de weg naar ruime zege

“Echt van niemand schrik”


Hoewel men in Dendermonde alle druk weghoudt en stelt slechts volgend seizoen een gooi naar de titel te doen, hebben de paarsblauwen in de derby op Grembergen getoond dat ze een te duchten kanshebber zijn op de enige promotieplaats. Getuige de forse 1-7 cijfers.

Grembergenaar Neal Wauters opende score voor KAVD en zou later nog een tweede keer prikken. Ook Dean Meert vond meermaals de weg naar de netten. Voor de vele bezoekende supporters werd het een feestnamiddag. De Dendermondse vrouwenploeg, waarbij de vriendin van Dean Meert speelt, zorgde voor veel ambiance.

Bij Grembergen wees men naar de overigens niet aangevochten rode kaart voor hun doelman als kantelpunt. Terecht?

Dean Meert: “Ward Smekens stopte de bal met de hand buiten de rechthoek en rood was dus heel terecht. Zijn uitsluiting heeft het ons na de rust zeker gemakkelijker gemaakt. Maar ook als Grembergen met tien was blijven staan, ben ik ervan overtuigd dat we het zouden gehaald hebben. Alleen was het verschil dan veel kleiner geweest. We waren echt veel beter. Ook al in de eerste helft, maar toen kon de sterke defensie van de thuisploeg ons het scoren nog grotendeels beletten. Na de rust brachten ze er nog weinig van terecht.

De loting viel niet mee voor jullie, want zondag wordt het weer een uitmatch op Windeke.

Ik hoorde al dat het ook ginder geen al te best veld is. Maar we hebben al bewezen dat we ook op kleine en mindere terreinen goed uit de verf kunnen komen. Sinds nieuwjaar zijn we nu ongeslagen. We hebben onze lessen getrokken uit een paar snertmatchen die ons uiteindelijk de titel hebben gekost. Maar op dit moment zijn veel spelers echt in topvorm. Wat ook nodig is om de eindronde te doorstaan. Ik zeg niet dat we die gaan winnen, maar ik ben er wel van overtuigd dat we van niemand schrik moeten hebben. We mogen éen van de grote favorieten genoemd worden.

Ook jij bent weer in goede doen?

Ik ken in een seizoen hoogtes, maar ook diepe dalen. Nu ik weer goed bezig ben en volop het vertrouwen krijg, voel ik me ook veel meer emotioneel betrokken.”


Terug naar overzicht

Sponsors

 • Poly Technics
 • aQuizien
 • Proxy Delhaize
 • De verffabriek
 • Zakenkantoor Geert Verbustel
 • aQuizien
 • aQuizien
 • ROB Verhuur
 • Matthijssens BVBA
 • SD Worx
 • inbraakveilig.be
 • Kasseien De Coninck

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

zaterdag 21 juli 2018 om 20:05

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2018. SK Grembergen - V2016.4 - Administratie