Nieuws - Krantensprokkels na de wedstrijd SKG - KV St-Gillis (10/01/2018)

HLN_logo_pos.pngAlek M.jpg

Voor SK Grembergen kon het jaar niet beter starten. Er komen op termijn twee voetbalvelden bij en op de eerste speeldag in 2018 werd meteen glansrijk gewonnen, tegen de buren uit Sint-Gillis.

"Het was een leuke wedstrijd", geeft Alek Maes toe. "We wonnen met 6-0 en dat is de verdienste van de hele ploeg. We waren erop gebrand om onmiddellijk een goede prestatie neer te zetten. In de heenwedstrijd bouwden we ook een ruime voorsprong op aan de rust, maar na de pauze kregen we nog een paar goals tegen. Dat wilden we vermijden en het is gelukt. Het was bijna Kermis. We vingen Sint-Gillis goed op, zodat ze weinig konden klaarmaken. Ze kwamen met veel respect naar ons, dat was duidelijk. Ondertussen hebben we met de ploegen onder ons een kleine kloof geslagen, al blijven Sinaai en Kruibeke wel aanklampen. Het is nog veel te vroeg om ons vast te pinnen op een plaats. We bekijken het van week tot week en zien wel waar we uitkomen. Maar tegen Sint-Gillis hebben we alvast heel goed gespeeld. Allemaal."
(SVOD)


NB_logo_pos.png.gif

SK Grembergen behoudt de goede flow. Na de riante 6-0 derbyzege tegen KV Sint-Gillis heeft Ward S.jpg
het zich op de derde plaats genesteld, in het zog van de leiders Doorslaar en Waasmunster.
De fel gestarte thuisploeg had de match al heel snel beslist.

Na zes minuten prijkte immers al een 2-0 op het bord. Alek Maes reageerde het snelst op een bal van Lennert D'Hollander en Stijn Quintelier zette een elfmeter om, toen bij een hoekschop een bezoekend verdediger zijn tegenstander wat te veel omhelsde. Drie spelers scoorden elk twee keer: Alek Maes, captain Stijn Quintelier en Daan Waegeman. Doelman Ward Smekens van zijn kant kende een rustige namiddag.

Het was wellicht jouw grootste zorg om je warm te houden?

Ward Smekens: “Het was een ijskoude dag. Op ons open terrein voel je de wind dubbel zo hard. Als je als doelman dan weinig te doen hebt, kan een doelman zich alleen opwarmen aan de prestatie van de ploeg. En die was heel goed. Ik heb wel wat ballen moeten pakken, maar zonder veel problemen. Alleen op het einde, toen we al 6-0 voorstonden, was er bij ons even een begrijpelijke verslapping, waardoor ik één keer moest tussenbeide komen. De maatjes zullen gedacht hebben dat ze me zo even de kans moesten geven op te warmen.

Je stond er ver af, maar een vroege strafschop bij een omarming op een hoekschop, dat wordt zelden gefloten?

Ik moet toegeven dat veel scheidsrechters niet zouden fluiten, maar deze ref was heel consequent. Als je belet dat je tegenstander omhoog gaat, dan is dat fout. In of buiten de zestien, dat maakt niets uit.”

Ondertussen komt de leidersplaats binnen handbereik?

Daar denken we in de verste verte niet aan. Men mag niet vergeten dat we met deze ploeg twee jaar geleden nog tegen de degradatie moesten vechten. Het loopt nu beter, maar we blijven het allemaal match per match bekijken. Als we bovenin kunnen blijven meedraaien, zijn we dik tevreden. In die optiek volgt nu zondag een belangrijk treffen. We moeten op bezoek bij de vierde. Naar Sinaai, dat is een ploeg waarvan we thuis verloren. We hebben nog wat recht te zetten.” (DDD)


Terug naar overzicht

Sponsors

 • ROB Verhuur
 • Proxy Delhaize
 • aQuizien
 • aQuizien
 • Zakenkantoor Geert Verbustel
 • aQuizien
 • inbraakveilig.be
 • Kasseien De Coninck
 • Poly Technics
 • Matthijssens BVBA
 • SD Worx

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

maandag 19 november 2018 om 18:30

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2018. SK Grembergen - V2016.4 - Administratie