Nieuws - De kranten over de wedstrijd Sinaai - SKG (17/01/2018)

HLN_logo_pos.png

SK Grembergen bracht een punt mee uit Sinaai. Een match die voor weinig verandering zorgde in het klassement dus. Grembergen blijft knap derde na zeventien matchen en voert voorlopig de tweede periode aan. Al hebben Kruibeke en Sinaai nog een match in te halen en kunnen ze de Dendermondenaars bijbenen in het algemeen klassement.
Voetbal Tweede provinciale C

Na iets meer dan een half uur spelen stond de eindstand al op het bord in het Waasland.

"We hebben eigenlijk heel de wedstrijd gedomineerd en dus verdienden we meer dan het gelijkspel dat we nu hebben", vindt Ward Smekens. "We gaven weinig kansen weg, toch kwam de 1-0 er door een onoplettendheid. Die achterstand konden we snel rechtzetten. Sinaai is natuurlijk geen slechte ploeg. Het zijn allemaal stevige jongens en wie de ploegen kent, zal een gelijkspel normaal vinden. Het seizoen is nog even en we hebben geen ambitie om kampioen te spelen, toch had een overwinning halen zeker tot de mogelijkheden behoord."

Opmerkelijk is dat bij Grembergen iedere A-kernspeler nu al heeft bijgetekend. Ook de trainer en zijn assistent verlengden hun overeenkomst. "Dat iedereen ook volgend jaar bij SK Grembergen blijft is mooi. Alleen Stijn Quintelier gaf aan te zullen stoppen eind april. Maar iedereen weet wat we aan elkaar hebben. We wilden dit seizoen bewijzen dat we geen eendagsvlieg zijn. Het binnenhalen van een eindrondeticket was geen toeval. In het begin van deze voetbaljaargang ging het wat stroef en namen we het soms iets te makkelijk op, maar na enkele weken hebben we laten zien dat ons collectief er nog altijd is en dat dat moeilijk te doorbreken valt."

Of er opnieuw een eindrondeticket verzilverd zal worden, dat moet nog blijken. Er staan nog 12 matchen geprogrammeerd. "Het is onze bedoeling om een kleine reeks neer te zetten", maakt de doelman duidelijk. "En dan zien we wel wat er komt. Stoute uitspraken gaan we niet doen. Die zijn niet aan de orde. Stevig blijven doorwerken en elke week opnieuw de nodige energie aan de dag leggen, daar gaat het om." (SVOD)

Ward 3.JPGNB_logo_pos.png.gif

Michiel Brys en Herleving houden dankzij gelijkspel kansen op tweede periodetitel gaaf

“We mogen niet klagen”

In een fel bevochten topper tussen Sinaai en Grembergen verdeelden beide ploegen de punten. Achteraf bleken beide ploegen hiermee te kunnen leven. “Maar ons voetbal kan nog stukken beter”, geeft Michel Leonhart mee.

Grembergen is dan ook een sterke tegenstander”, zegt doelman Michiel Brys. “Gezien de omstandigheden, waarbij we af te rekenen hadden met heel wat geblesseerden en schorsingen, mogen we niet klagen met dat gelijkspel. Het was een fel bevochten topper waarin beide ploegen weinig kansen bij elkaar konden voetballen. Grembergen was misschien het meest in balbezit, maar doelgevaar leverde dat amper op.

Voor ons is dit alleszins een stap vooruit in de strijd om de tweede periode. Niet verliezen was de boodschap. Ik denk dat we het er goed vanaf hebben gebracht.”

We begonnen al meteen goed aan de wedstrijd. Op een inworp van Vermeiren kon Demeuricy ons op voorsprong brengen. Nadien stelde Grembergen via een vrije trap gelijk. Na de rust kwam het doelgevaar, langs beide kanten overigens, er louter uit stilstaande fasen.”

Door dit gelijkspel blijven onze kansen op de tweede periodetitel gevrijwaard. We hebben immers nog een inhaalmatch te goed. De komende weken zullen alleszins belangrijk zijn. Bovendien mogen we ook nog hoger mikken, want de competitie duurt nog lang.”

Michiel Brys stond zondag voor de tiende keer onder de lat bij Sinaai. “Glenn Baert is de competitie begonnen, maar hij is geblesseerd uitgevallen en gestopt. Meteen schoof ik een plaatsje op. Voor het eerst moest ik met de druk leren leven.”

Maar dat doet hij goed. Michiel is amper vier jaar doelman en er zit nog heel wat rek op. Hij pakte toch al punten”, haakt Michel Leonhart in.

Ik doe mijn best” zegt de 20-jarige doelman. “Tot mijn zestiende was ik veldspeler. Nadien doelman van Sinaai B en een jaartje SKB. Telkens in vierde provinciale. Ik begon dit jaar als doublure. Het gaat wekelijks beter. Met Karel Van Poucke heb ik een goede leermeester.”

Hij geeft me vertrouwen en ik moet zeggen: voor mij staat een super verdediging”, zo wenst Brys te beklemtonen. (DVB)

Terug naar overzicht

Sponsors

 • Proxy Delhaize
 • Kasseien De Coninck
 • inbraakveilig.be
 • ROB Verhuur
 • Matthijssens BVBA
 • SD Worx
 • Zakenkantoor Geert Verbustel
 • aQuizien
 • aQuizien
 • aQuizien
 • Poly Technics

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

maandag 19 november 2018 om 18:30

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2018. SK Grembergen - V2016.4 - Administratie