Nieuws - Terugblikken op de wedstrijd Kruibeke - SKG (31/01/2018)

HLN_logo_pos.pngDholle2.JPG

Lennert D'Hollander:
"Wij geloven allemaal in elkaar"


Met de winst op Kruibeke doet Grembergen een geweldige zaak. De groenhemden komen zowaar op de tweede plaats terecht, maar dat is geen toeval. De spelers gaan door het vuur voor elkaar en met het collectief heeft menig tegenstander het lastig. Het blok blonk ook in het Waasland weer uit in standvastigheid.

Het werd 1-3 in Kruibeke, Lennert D'Hollander was één van de doelpuntenmakers.

"Kruibeke is steevast een moeilijke verplaatsing", weet de middenvelder. "Maar ook zonder Waegeman en aanvoerder Quintelier heeft iedereen zijn taak goed uitgevoerd. Het eerste halfuur waren we beter. Ik kon scoren via een vrijschop. Nadien namen zij het initiatief. Ze kwamen langszij op strafschop en alles was te herdoen. Kruibeke bleef drukken, maar wij gaven weinig kansen weg. Een kwartier voor tijd maakte Stevens er 1-2 van. Toen was de veer bij de tegenstander gebroken."

Grembergen deed er nog eentje bij en nam dus de drie punten mee naar huis. "We zijn allemaal zeer tevreden met het resultaat. We kijken ook naar wat de andere ploegen in onze buurt hebben gedaan. In Kruibeke gaan niet veel ploegen punten pakken, wij pakten er zomaar even drie mee. En dat in de doorslaggevende weken. Kruibeke is een ploeg die bovenin werd verwacht. Wij hadden niet de ambitie om tweede te staan. Nu volgen matchen tegen Buggenhout en Beveren, maar nadien volgen Doorslaar en Waasmunster. Nadien gaan we kunnen zeggen of we de tweede stek waard zijn."

De club van voorzitter Dierick verzilverde vorig seizoen een eindrondeticket. Met als succesfactor het blok, het collectief. "Het feit dat iedereen blijft, zegt genoeg", aldus de middenvelder. "Onze aanvoerder stopt, maar alle andere spelers hebben bijgetekend. Net als de sportieve staf. We geloven allemaal in elkaar. En we hebben de voorbije periode weer heel wat opgestoken. Sinds de laatste wedstrijd voor Nieuwjaar is de remonte ingezet. En we weten allemaal dat we het moeten hebben van onze organisatie. Maar het klopt als een bus. En dat levert veel op", besluit D'Hollander.
(SVOD)Bram De Roover (JV Kruibeke): "Tegen de toppers komen we duidelijk tekort"

Eén week na de 1-2-thuisnederlaag tegen Sinaai werd Jong Vlaanderen Kruibeke andermaal voor eigen publiek met 1-3 verslagen door Grembergen.

"Tegen de toppers komen we duidelijk tekort", besluit sportief verantwoordelijke Bram De Roover. "We pakken maar één op zes tegen Sinaai en verliezen twee keer van Grembergen. Kruibeke ging ook al met 2-0 onderuit op het veld van Sparta Waasmunster. Onze enige uitschieter tot nu toe was de afgetekende 3-0-overwinning begin vorige maand tegen SK Lokeren Doorslaar. Anderhalve week geleden vielen tegen Sinaai zowel Jordy Goossens als Michiel Joris geblesseerd uit. Goossens wacht het resultaat af van een scan en vreest voor een ernstig letsel aan zijn mediale band of kruisband. Joris liep een spierscheur op, die hem minstens twee weken aan de kant zal houden. Trainer Mario Verbraeken bracht vorige zondag tegen Grembergen Troy Rensing en Jens Van Broeck in de ploeg. Het werd een open wedstrijd waarin de bezoekers op voorsprong klommen met een knappe vrije trap."

"Tijdens de rust bleef Joost Smet in de kleedkamer om tactische redenen. Zijn vervanger Tim Vermeulen onderscheidde zich in het begin van de tweede periode door Kruibeke langszij te brengen vanop de stip. Een kwartier voor tijd kwam Grembergen voor de tweede keer aan de leiding na een rommelige fase. Vermeulen kreeg nog een uitgelezen kans op de gelijkmaker. In plaats van zelf zijn kans te wagen, legde hij de bal breed op Nick Van Aken en zat er nog een verdediger tussen. Even later viel het doelpunt aan de overzijde na een tegenaanval. Grembergen beschikt over een sterk en compleet team, dat snel en efficiënt handelt in de omschakeling. Ze werden vorig seizoen derde en zijn in mijn ogen een serieuze kandidaat voor promotie."

"De slotfase werd jammer genoeg ontsierd door een incident waarbij onze kapitein Bram Maes betrokken was. Maes revancheerde zich nadat hij een trap had gekregen op zijn enkel. Ref Calluy kon natuurlijk niet anders dan hem van het terrein te sturen. Maes besefte onmiddellijk dat hij zwaar in de fout was gegaan en verontschuldigde zich uitbegreid bij zijn tegenstrever en de spelleider. Hopelijk valt de strafmaat mee. Eerder dit seizoen werd Maes al eens voor twee speeldagen geschorst omdat hij na de uitwedstrijd tegen Sparta Waasmunster buiten nog een praatje aan het maken was met zijn ouders en geen gevolg gaf aan de instructie van de scheidsrechter om de kleedkamer op te zoeken", besluit De Roover
.
(VBGB)

Terug naar overzicht

Sponsors

 • Zakenkantoor Geert Verbustel
 • Kasseien De Coninck
 • inbraakveilig.be
 • ROB Verhuur
 • aQuizien
 • aQuizien
 • Matthijssens BVBA
 • aQuizien
 • Proxy Delhaize
 • Poly Technics
 • SD Worx

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

maandag 19 november 2018 om 18:30

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2018. SK Grembergen - V2016.4 - Administratie