Nieuws - Reacties in de kranten na de wedstrijd SKG - VSV Gent (05/12/2018)

HLN_logo_pos.png
ward.JPG
Ward Smekens - SK Grembergen

"We moesten onterecht en te snel met tien verder"


SK Grembergen haalde het nipt van VSV Gent met 2-1. De zware nederlaag tegen Kruibeke is zo vergeten. De groenhemden staan momenteel zesde.

"Het was echt een rotmatch om naar te kijken", volgens Ward Smekens. "We vielen snel met tien na een rode kaart voor Ken Stevens. Al na acht minuten koos de scheidsrechter voor de uitsluiting, omdat er een mannetje alleen door was. Volgens ons klopte dat niet en was rood dus een veel te zwaar verdict zo vroeg in de match. De eerste tien minuten waren voor Gent, nadien namen wij over. Alle goals vielen in de eerste helft. Hun aansluitingstreffer kwam uit het niets, maar doordat hij er was moesten we in de tweede helft toch nog oppassen. We besloten om goed in de organisatie te blijven. Want, zo'n wedstrijden moeten altijd gewonnen worden. Na de pauze kwamen er teveel lange ballen. En onze tegenstander probeerde nog wel, maar kon eigenlijk niets meer bij elkaar spelen waardoor we dus niet echt onder druk meer kwamen en we de drie punten thuis konden houden." (SVOD)Filip Duquet - VSV Gent

"Ik heb geen verklaring voor deze vreemde nederlaag"


VSV Gent speelde het grootste deel van de match met een mannetje meer, maar ging toch met 2-1 onderuit bij Grembergen.

"Het werd een hele vreemde wedstrijd", reageert coach Filip Duquet na de nederlaag. "Wij begonnen schitterend aan de partij en waren tien à vijftien minuten gewoon de betere ploeg. Plots kregen zij een terechte rode kaart en bleef van ons goede spel niets meer over. Twintig minuten later stonden we al 2-0 achter. Na onze aansluitingstreffer hoopte ik dat we in de tweede helft nog iets konden forceren, maar daarin waren we nergens. Onze doelman was de enige op niveau, want zonder hem had Grembergen de wedstrijd al veel vroeger afgemaakt."

Op die manier liet VSV een unieke kans liggen om een verlengstuk te breien aan de recente vijf op negen. "Het is een gemiste kans, want we hadden een schitterende zaak kunnen doen. Ik heb geen verklaring voor deze vreemde nederlaag. We sluiten het jaar met twee thuismatchen af. Daarvan moeten we er minstens eentje winnen." (XDN)NB_logo_pos.png.gif

Filip Duquet - VSV Gent

“Dit was zelfs vierde provinciale onwaardig”


Ondanks een numerieke meerderheid leed VSV Gent op bezoek bij Grembergen een pijnlijke nederlaag (2-1). Een gemiste kans dus voor het team van coach Filip Duquet dat na de pauze nog flink aandrong maar de thuisploeg niet meer kon bijbenen.

Tot aan die uitsluiting - Glorieux werd neergehaald door die thuisspeler - speelden we heel goed en versierden we heel wat kansen. Maar vervolgens was het over en brachten we het slechtste voetbal dat ik ooit zag sinds ik bij VSV Gent aan de slag ben gegaan. We komen zelfs 2-0 achter maar scoren vlak voor rust nog wel via Deceuninck. Dan verwacht je beterschap na rust maar het pakte anders uit. Als we het spel moeten maken - Grembergen plooide massaal terug - merk je dat we toch over te weinig kwaliteit beschikken. We hanteerden al te vaak de lange bal, hoewel we niet eens zoveel gestalte hebben.”

We bleven wel proberen maar leden al te vaak balverlies. Gelukkig houdt Notte, hij was één van de enige spelers op niveau bij ons, ons recht want anders was de match al lang beslist. Zelfs toen Grembergen met drie man voor hem opdook, stond hij pal. Zonde, want onze fans waren massaal aanwezig. Maar we konden dus geen mooi voetbal afleveren, integendeel. Zelfs op de standaardsituaties waren we nergens. Dit was zelfs vierde provinciale onwaardig. Noem dit gerust een enorme gemiste kans want we hadden deze match absoluut de volle buit moeten meenemen. Ik heb geen andere jongens achter de hand, dus deze jongens zullen het moeten doen. Tegen Sinaai moeten we voor eigen publiek echt nog eens de mouwen opstropen.”
(ssg)

Antonie Notte - VSV Gent

“Kern onevenwichtig samengesteld”

Vorige zondag leverde VSV Gent een wanprestatie af in Grembergen. Enkel doelman Antonie Notte kreeg achteraf lovende commentaren van zijn coach Filip Duquet.

Het doet veel deugd om dat te lezen, maar ik had wel het gevoel dat ik niet echt goed zat bij die tweede tegengoal. We zakten helemaal terug na die rode kaart voor Grembergen. Reden? Misschien toch wel de onevenwichtige samenstelling van onze kern. Als we twee à drie basisspelers missen, mis je toch wat kwaliteit. En dat betaal je natuurlijk cash tegen teams met de nodige ervaring op dit niveau. Tegen Sinaai gaan we voor winst om het contact te houden met de brede middenmoot. Anders komen we in de problemen.
”(ssg)

Terug naar overzicht

Sponsors

 • Poly Technics
 • Proxy Delhaize
 • aQuizien
 • Kasseien De Coninck
 • Matthijssens BVBA
 • inbraakveilig.be
 • ROB Verhuur
 • aQuizien
 • Zakenkantoor Geert Verbustel
 • SD Worx
 • aQuizien

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

zondag 09 december 2018 om 22:48

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2018. SK Grembergen - V2016.4 - Administratie