Verslag SKG - FCH Sinaai (1-0)

Datum: 19/03/2017 15:00
Speeldag: 27
Categorie: Eerste elftal

Verslag:

De wet van de sterkste

De voorlaatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie, daar zijn we ondertussen aanbeland. De bezoekers van vandaag zijn niet de minsten: het ambitieuze KFCH Sinaai loopt een aardig seizoen maar zal, net zoals de andere achtervolgers, eindigen in het zog van de toekomstige kampioen HO Kalken. De heenwedstrijd op het veld van de Tinelploeg (Edgar Tinel -°1854 +1912 - pianist en componist uit de streek, geen dank) was op z’n minst spectaculair te noemen, met een 3-4 eindstand in het voordeel van onze mannen. Niet van de partij vandaag: Alek Maes, wiens enkel het niet toeliet om de shoes aan te trekken op deze uiterst winderige zondag 19 maart. In de krant lazen we dat de bezoekers zoveel geblesseerden en afwezigen hadden dat de gehele ploeg de verplaatsing naar Grembergen kon maken met één monovolumewagen, maar dat viel al bij al nog mee zo zagen we bij het overlopen van het wedstrijdblad. Op Jens Demeuricy en Kevin Durinck na zagen we dezelfde starters als tijdens de heenwedstrijd van 13 november vorig jaar…

SK begon allerminst niet onaardig op ons veld, dat naar aloude gewoonte zijn beste tijd heeft gehad zo medio maart. Florian Anrys mocht al direct redelijk vrijstaand een hoekschop van Stijn Quintelier over de dwarsligger koppen. Voort van de rest zouden beide ploegen tijdens het eerste studiekwartier nog dreigend zijn via een hoekschop aan elke kant, maar daarna nam SK de wedstrijd resoluut in handen. Eerst nog dreigend via een strakke voorzet van Sander Malfliet waar Jonas Rogge net te kort op kwam en daarna na een goeie actie van diezelfde Jonas Rogge gevolgd door een afstandsschot dat naast ging. Jonas zou vandaag trouwens een goeie partij spelen daar diep in de loopgracht met Kevin Durinck zowat als rugzak. We noteerden deze namiddag één trap tussen de palen voor Sinaai: van buiten de grote rechthoek en recht in de grijparmen van Ward Smekens. De betere kansen kwamen er aan vanaf minuut 30 met een leuke opzet via Gregory Clapdorp en Thomas Bertens gevolgd door een schot van eerstgenoemde dat met veel moeite werd gekeerd door doelman Jacobs: Stijn had de rebound voor het binnenknallen, zo leek het, maar jammer genoeg vloog de bal rakelings naast de staander tegen de ballenvanger aan het chiroheem. Onze nummer 14 pakte effe later nog uit met een voortreffelijke volley die pardoes terecht kwam op een bezoekende verdediger: anders was die bal geheid binnengegaan. Nog éénmaal SK voor het rustsignaal met een voorzet van Kriek’n Van Uytvange vanop zijn linkerkant die helemaal overwaaide naar de tweede zone alwaar Gregory zijn kopbal op de staander zag uiteenspatten. Als alle geluk dat Greg de laatste tijd ontbeert op een voetbalterrein in de hoogzwangere buik van Marjolein zit dan wordt dat een prachtkind.

Rust: 0-0

Het spelbeeld zou niet veranderen zo zagen we bij aanvang van de tweede helft. Het leek er op alsof de bezoekers kwamen voor de 0-0 en doelman Jacobs, aan de laatste wedstrijden van zijn carrière bezig, had moeite met een strakke vrije trap van Stijn Q, maar niemand van de groenen was in de buurt om te rebounden. ‘Hands, penalty!!’ was de kreet die over het Klemeneir rolde na een goed uur spelen… en terecht hoor, maar referee Daenens gaf geen kik omdat het zichtveld tussen hem en de plaats van delict werd gebarreerd door enkele spelers. Terecht protest dus na dit handspel en de ref smoorde dit in de kiem door 30 seconden later Dries D’haese een gele prent onder de neus te duwen voor een foul zoals de bezoekers er met regelmaat één maakten. Flauw hoor. We noteerden ondertussen 3 gele kaarten voor SK en nul voor de bezoekers die zowat met de rug tegen het doel stonden. Minuut 70 ondertussen, en een vrije trap die vertrok van de kattepoot van Lennert D’hollander werd door de ingevallen Daan Waegeman met het hoofd richting doel gedevieerd: moeizame redding alweer van het bezoekende nummer1. Het kon/mocht niet blijven duren en twee minuten later kreeg SK loon naar werken toen Florian Anrys na een hoekschop de bal over de doellijn kon krijgen en, in afwachting van doellijn technologie onder de watertoren, op aanwijzen van de lijnrechter mocht juichen om zijn eerste doelpunt van het seizoen (1-0). De bezoekers schoten zichzelf daarna een gigantisch gat in de voet toen Jens Demeuricy helemaal over de rooie ging en zwaar natrapte op Dries D’haese. Donkerrood natuurlijk, en we schudden het hoofd bij het aanschouwen en aanhoren van de bezoekende trainer. Soit. Als Sinaai nog iets wou rapen met z’n tienen moest het dringend de schulp uit. Het probeerde dat wel, maar SK was vandaag gewoon te sterk en gaf helemaal niets weg. Het had integendeel nog een tweede kunnen maken maar Florian kopte een hoekschop van Lennert op de dwarsligger en een pegel van Stijn werd heel knap met de vigertoppen in hoekschop gewerkt door doelman Jacobs.

Een héél mooie overwinning van SKG waar niks op af te dingen valt, door gelijk wie. Raf Van Overstraeten kan best trots zijn op de manier waarop hij deze mannen laat voetballen, en dan nog niet op een biljartvlak terrein jammer genoeg. Ondertussen zitten onze mannen aan een 9e opeenvolgende wedstrijd zonder nederlaag. Sterk hoor. Volgende week volgt een aartsmoeilijke verplaatsing naar een andere ploeg die het dit jaar uitstekend doet: KFC Heikant. Allen daarheen!

1-0 Florian Anrys (72')

Fotootjes van de wedstrijd: hier klikken

SKG: Smekens Ward, Anrys Florian, Bertens Thomas (60' Waegeman Daan), D'hollander Lennert, Clapdorp Gregory (86' Sens Anas), Rogge Jonas, D’haese Dries, Vanherpe Thomas (73' Windey Thomas), Malfliet Sander , Quintelier Stijn, Van Uytvange Kris. NG: De Kuyper Jonas.

Sinaai: Jacobs Koen, Hillegeer Christoph, Meiresone Jelle, Van De Wiele Jens, De Maeyer Hendrik, Stobbelaar Kevin (58' Van Callenberge Simon), Demeuricy Jens, Durinck Kevin (77' Jacobs Angelo), Poppe Lukas, Vermeire Mathias, Van Lokeren Yves,. NG: Merckx Sergio, Van Nielandt Arno.

Scheidsrechter: Daenens Frederik

Matchbal: De Zoeten Inval & Tom Dierick

Terug naar overzicht

Sponsors

 • aQuizien
 • De verffabriek
 • aQuizien
 • SD Worx
 • Matthijssens BVBA
 • Kasseien De Coninck
 • Proxy Delhaize
 • Poly Technics
 • aQuizien
 • inbraakveilig.be
 • ROB Verhuur

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

vrijdag 26 mei 2017 om 17:30

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2017. SK Grembergen - V2016.4 - Administratie