Verslag SKG - SV Zaffelare (4-1)

Datum: 11/03/2018 15:00
Speeldag: 25
Categorie: Eerste elftal

Verslag:

Een zakelijke zege

We zijn ondertussen in de beslissende fase van de competitie aanbeland en SK, veel vertrouwen getankt na de 0-2 op Waasmunster, verwelkomde SV Zaffelare. De zwartwitten zijn na een desastreuze competitiestart zowat zeker van een retourtje naar 3e provinciale, maar sprokkelden de laatste tijd geregeld hun puntjes. Zo versloegen ze vorige speeldag op hun kunstgrasterrein niemand minder dan Doorslaar met duidelijke 4-1 cijfers. Opletten dus. Langs de andere kant: de wedstrijdbal werd onder andere geschonken door onze erevoorzitter Herman, en die zou graag gehad hebben dat we daarmee nog eens mee wonnen. Genoteerd!


Lang geleden dat we konden genieten van ietwat aangenamere temperaturen langs de omheining van de vlakte op het Klemeneir. Het spel was helaas niet onmiddellijk navenant. Veel goeie wil bij SK, maar die van Zaffelare versperden met alles wat in hun mogelijkheid lag een doorkomen van onze jongens. Een vrije trap van Stijn Quintelier was niet onaardig, maar niemand van onze inlopende mannen kon er een tip tegen krijgen. We noteerden in het matchbegin eveneens een balverlies van de zwartwitten achterin waarop Lennert D’hollander in één tijd een lob richting doel probeerde, maar die ging een half metertje naast. Na exact 17 minuten spelen een eerste schuchtere poging van de bezoekers met  Maarten De Smet die zijn wegdraaiend schot toch een eindje naast zag gaan. Op stilliggende fases dan maar voor SK? Helaas. De Zaffelarianen waren op de hoogte van de capaciteiten van onze luchtmacht en mochten van referee De Smet elke keer een innige omarming aangaan met Florian Anrys, Alek Maes en anderen… Vooral de fase tegen het halfuur waar Grieks-Romeins worstelaar Sander Van Herrewege, met werkelijk geen enkel oog voor de bal, Florian Anrys met een Olympische worp tegen de grond mocht werken was ronduit lachwekkend. Afijn, gelukkig hadden onze groenhemden nog één en ander in petto voor het rustsignaal: nadat doelman Beaussart met een fraaie voetreflex Alek Maes van de openingstreffer hield gingen er op een tijdspanne van 7 minuten drie in het mandje aan het chiroheem.  38’: Een prima actie van Thomas Windey op de linkerflank, gevolgd door dito voorzet werd door Alek Maes van tamelijk kortbij binnengetikt (1-0). 41’: Een vrije trap na een obstructiefout op Ken Sevens werd door Lennert D’hollander met de binnenkant van het Zeelse penseel voor doel gelegd waar een aai met de donkere haardos van Daan Waegeman voldoende bleek om de 2-0 op het scorebord te zetten. 45’: Doelman Beaussart kon een harde knal vanuit de tweede lijn niet klemmen en alweer Daan Waegeman lag op vinkenslag om te rebounden (3-0). Boeken toe.

Rust: 3-0 en een pintje gedronken met de Voetbalman die ons vandaag vereerde met een bezoek.

We maakten ons dus op voor een tweede helft die overbodig leek. En dat werd ie ook. De toeschouwers maakten zich vooral warm aan de ontwikkelingen die ze volgden tijdens de beslissende speeldag van de Jupiler-league en we hadden compassie met onze keepertrainer die met het hoofd tussen de handen steeds verder wegzakte in de dug-out. Ben is een Malinwa-fan, weet u. Nog anderen hadden hun bezigheid met het zoeken naar een geel portefeuilletje dat ergens zoek was geraakt. Soit, om maar te zeggen dat de tweede helft gewoon verder kabbelde. Tot minuut 65 toen bezoeker Van Herrewege een verkeerde reactie zocht én vond bij Alek Maes. De beer lag geveld op de grasmat en dom rood voor Alek. Zelfs met 10 tegen 11 bleek er geen vuiltje aan de lucht totdat Zaffelare een strafschop kreeg nadat Florian Anrys op minuut 78 een bal van heel kortbij tegen de arm kreeg aangeschoten. Flauw. Tom Thomas gunde onze mannen geen elfde cleansheet en prikte vanop de strafschopstip (3-1). Finaal zetten twee Grembergse jonge invallers toch nog een leuk orgelpuntje op deze wedstrijd: Chiel Verberckmoes kon uitbreken op links en legde heel netjes breed voor de mee opgerukte Brent Claessens. De staalharde overhoekse uithaal van Brent was perfect en zodoende onhoudbaar voor de bezoekende doelman (4-1). Nog één voetnoot: in de slotfase incasseerde bezoeker Fréderic Schepens zijn tweede gele karton van de namiddag en mocht daardoor twee minuten vroeger onder de douche.

1-0
Alek Maes (38’)
2-0 Daan Waegeman (41’)
3-0 Daan Waegeman (45’)
3-1 Tom Thomas (pen. 78’)
4-1 Brent Claessens (85’)

Foto’s van de wedstrijd: hierzo

SKG: Smekens Ward, Windey Thomas, D'hollander Lennert, Malfliet Sander, Anrys Florian, Waegeman Daan (68’ Claessens Brent), Stevens Ken, Clapdorp Gregory (77’ D’haese Dries), Quintelier Stijn (81’ Verberckmoes Chiel), Van Uytvange Kris, Maes Alek. NG: De Wilde Jens.

Zaffelare: Beausaert Tim, Schepens Frederick, De Geest Nathan (46’ Lemey Frederic), De Waele Lennert( 66’ Vandamme Bjarne) , Vandamme Branco, Gautier Ennio, De Smet Maarten, Vispoel Pieter (46’ Cornelis Pieter), Maebe Louis, Van Herrewege Sander. NG: Bauwens Simon.
Thomas Tom.

Scheidsrechter: De Smet Koen

Matchbal: Erevoorzitter Herman Burghgrave - SD Worx - Fortis Grembergen - Carrefour Oude Vest Dendermonde

Terug naar overzicht

Sponsors

 • Zakenkantoor Geert Verbustel
 • Kasseien De Coninck
 • inbraakveilig.be
 • aQuizien
 • SD Worx
 • Poly Technics
 • aQuizien
 • ROB Verhuur
 • aQuizien
 • De verffabriek
 • Matthijssens BVBA
 • Proxy Delhaize

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

zaterdag 19 mei 2018 om 08:04

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2018. SK Grembergen - V2016.4 - Administratie