Verslag J Schoonaarde - SKG (1-2)

Datum: 15/04/2018 15:00
Speeldag: 28
Categorie: Eerste elftal

Verslag:

verslagje van onze sportieve voorzitter Luc. Dankjewel!

Verdiende overwinning in een stevige maar goeie match

Onze Technische staf had wat puzzelwerk op te knappen door de afwezigheid van drie basispionnen, namelijk  Alek Maes en Ken Stevens (wegens rood) en Kris Van Uytvange wegens trainingen met de Olympische skiploeg slalom en een breukje aan het sleutelbeen… Dries D’Haese kwam terug op zijn vertrouwde rechtsachterplek, in het centrum van de verdediging nam onze fiere beloftenkapitein Stijn Fierens plaats en Brent Claessens was onze spits van dienst. Daarenboven hadden wij met Axel,Maxim,Chiel en Jari en zeer jonge Grembergse bank. Het mag ook gezegd dat onze supporters talrijk op post waren en met een Schoonaardse overdrijving kunnen we stellen dat we licht in de meerderheid waren.

Na een eerste ingreep van Ward nam SK de match in handen met snel combinatievoetbal en good old Grisha kreeg alle kansen om zijn talenten te tonen zoals op pogingen van Daan en Lennert. De druk van SK bleef aanhouden en onder andere Brent Claessens deed de verdediging alle kleuren van de regenboog zien. Opschudding op de 22’ toen Gert De Smet vanuit het niets vanop 30 meter de bal tegen de paal poeierde en binnen dezelfde minuut trof Robbe De Witte met een afgeweken bal de deklat. SK was daardoor helemaal niet van slag en een mooi uitgesponnen aanval van SK kwam op de 26’ bij Brent Claessens die schitterend zijn opponent omspeelde en prachtig afwerkte. SK dus verdiend op voorsprong (0-1). Helaas liet SK zich op de 30’ minuut verrassen door een zeer verre trap waardoor Joachim De Block gemakkelijk kon scoren (1-1). Onze boys kromden direct de rug en op de 39’ stonden we opnieuw verdiend op voorsprong via een perfect aangesneden vrijschop van Stijn Quintelier die door Lennert D‘hollander even perfect in de hoek werd gedevieerd (1-2). Grisha kansloos.De eerste helft werd gespeeld aan een zeer hoog tempo en liet twee verschillende speelstijlen zien, namelijk SK met snel combinatievoetbal en Juve met de verre bal waardoor het terrein zeer snel werd overbrugd. De toeschouwers hebben zich niet verveeld.

Rust: 1-2


De tweede helft werd licht gedomineerd door Juve maar onze verdediging stond pal. Op de 60’ moest Ward Smekens met een mooie save de bal uit de winkelhaak halen. Verder waren er nog enkele loeiers ver over of naast. SK kwam er minder uit maar was nog enkele keren gevaarlijk via Lennert (kopbal juist naast) en via Brent en Gregory Clapdorp . Maxim Dierick deed op de 75’ zijn debuut in ons eerste elftal als spits en liet zich snel gelden met een bal op de paal en een aantal goeie passes. Ook Axel Matthijssens leverde nog een verdienstelijke bijdrage om het spel te kalmeren met zijn technische bagage. Chiel Verberckmoes kwam nog invallen op de 89’ om in de ‘money time’ onze voorsprong te consolideren. Noteren we nog een aanslag op de wenkbrauw van Flo (om die met de noppen te raken moet men toch al redelijk hoog shotten!!!) op de 85’ waardoor we enkele minuten met tien verder moesten terwijl onze vriend Ben met zeer grote deskundigheid in ijltempo een mini tulband aanlegde.

Dus: schitterende prestatie tegen een goed en hevig Juventus en nu op naar TK Meldert,busje komt zo…
In de marge van de match vernamen we dat scheidsrechter Jurgen Van Gulck afscheid neemt van het Provinciale voetbal en vanaf volgen seizoen alleen nog reservenwedstrijden zal fluiten. Beste H. Van Gulck, je bent niet alleen een uitstekende referee maar ook een tof persoon, het ga je goed!!!!

0-1
Claessens Brent (27')
1-1 Joachim De Block (30')
1-2 D'hollander Lennert (39')

Voor een andere resumé kan u zoals steeds terecht op de website van Schoonaarde.

SKG: Smekens Ward, Windey Thomas, D'hollander Lennert, Claessens Brent (84' Matthijssens Axel), Anrys Florian, Waegeman Daan, Fierens Stijn, Clapdorp Gregory (76' Dierick Maxim), Quintelier Stijn (89’ Verberckmoes Chiel), Malfliet Sander, Dhaese Dries. NG: Dierickx Jari.

Schoonaarde
: Bracke Grisha, Claus Jochen, De Bruycker Bjorn, Van de Velde Wouter, Stevens Maxim (74’ De Smedt Niels), De Saedelaere Kenneth, Van den Bremt Bjorn, De Block Joachim, De Smet Gert, Van Riet Carl, De Witte Robbe (84' De Haeck Tony). NG: Haegeman Gert-Jan, Heyvaert Joris.

Scheidsrechter: Van Gulck Jurgen

Terug naar overzicht

Sponsors

 • Matthijssens BVBA
 • ROB Verhuur
 • inbraakveilig.be
 • Poly Technics
 • Proxy Delhaize
 • aQuizien
 • aQuizien
 • aQuizien
 • SD Worx
 • Kasseien De Coninck
 • De verffabriek
 • Zakenkantoor Geert Verbustel

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

vrijdag 20 april 2018 om 21:35

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2018. SK Grembergen - V2016.4 - Administratie