Verslag SKG - VSV Gent (2-1)

Datum: 02/12/2018 14:30
Speeldag: 14
Categorie: Eerste elftal

Verslag:

Naar de winst met z'n tienen

SKG ging op deze druilerige 2e december op zoek naar eerherstel na de zure 0-4 van vorige week tegen Kruibeke. Onderschatten deden we de mannen uit Gentbrugge zeker niet en wegens de schorsingen van Sander Malfliet en Florian Anrys - niet van de minsten - diende Raf een vrij experimentele ploeg en bezetting op de mat te brengen. Bovendien was Bram Ryckaert wegens een stevige bloeduitstorting de gehele week uiterst twijfelachtig maar kon alsnog aan de wedstrijd beginnen.

Goed. Wie ook aan de wedstrijd kon beginnen was Ken Stevens maar onze vriend Günther Snels had de wedstrijd nog maar effe op gang gefloten of hij stuurde Ken al met een rode kaart richting kleedkamer toen die een doorgebroken speler effe aan gele maillootje trok. Een nogal strenge beslissing van de referee uit Oelegem laat ons zeggen, zeker omdat er kon worden gediscussieerd over het feit of Ken al dan niet de laatste man was daarzo... Soit. Gelukkig kon SK de match snel naar zijn hand zetten met een mannetje minder. Jawel. Nog voor het kwartier haalde Gregory Clapdorp snoeihard uit en zag zijn kogel tegen de paal terecht komen. Gelukkig was daar de goed gevolgde Alek Maes - sterke wedstrijd hoor - die de rebound in enkele tijden alsnog over de lijn kon duwen (1-0). Hoera. Amper drie minuten later kwam Brent Claessens in balbezit zo schuinsweg voor doelman Notte en die laatste zag de vlam van Brent ietwat schlemielig tussen z'n benen over de doellijn dwarrelen (2-0). Als Brent aan de bal komt gebeurt er meestal iets zagen we weer. Het feit dat SK met z'n tienen alsnog op een dubbele voorsprong kon komen tegen de geelzwarten van VSV wou toch wat zeggen. Het was dan ook wat hinken op consolideren of alsnog voor de derde gaan. Heel vervelend dan ook dat De bezoekers met de rust in zicht konden aansluiten na een 'goal uit de kluts' van Cédric Deceuninck (2-1). Onverwacht was dat.

Rust: 2-1

Na rusten onderging SK een onaangenaam kwartier waarin VSV Gent via powerplay probeerde om de gelijkmaker op het bord te zetten. Slechts éénmaal zwaaide de alarmlamp toen een bezoekende inzet van de lijn kon worden gehaald, maar 't is niet dat Ward vandaag mirakels moest verrichten. Neen, dan waren de betere kansen zeker nog voor onze groenhemden en met name voor Brent Claessens toen die na een uitbraak via Alek de 3-1 aan de voet had maar doelman Notte lag goed in de weg, moet worden gezegd. Al bij al werd de 2-1 vlot vastgehouden en doelman Notte was nogmaals bij de pinken om de ingevallen Addo Lardenoit het scoren te beletten. Geen eenvoudige, maar een zeker en vast verdiende overwinning van onze mannen - met een sublieme driemansdefensie - tegen de sympathiekste ploeg en haar gevolg die we dit seizoen al zijn tegengekomen. En hadden we met 0-3 verloren hadden we dat nog gezegd, jazeker.

Volgende week trekken we op zaterdagavond relax naar SK Berlare. We hebben daar niets te verliezen.

1-0
Alek Maes (14')
2-0 Brent Claessens (17')
2-1 Cédric Deceuninck (39')

SKG: Smekens Ward, Claessens Brent (72' Dierick Maxim), D’hollander Lennert, Maes Alek (88' Lardenoit Addo), Ryckaert Bram, Stevens Ken, Van Uytvange Kris, Verberckmoes Chiel, Clapdorp Gregory (89' Vermoesen Jens), Waegeman Daan, Windey Thomas. NG: De Kuyper Jonas.

VSV Gent: Notte Anoine, Belaen Lee, Taelman Davy, Abdulai Toloba Salim, De Beck Niels, Bodur Burak, Verberckt Stefano, De Smedt Bjarne, Glorieux Pieter, Deceuninck Cédric, De Mol Tim. Res: Schouls Dante, Pollet Michiel, Labeeuw Joran, Osman Adel.

Scheidsrechter: Snels Günther

Matchbal: Dhr Geert Tonnelier - Dhr Omer Claus


Terug naar overzicht

Sponsors

 • Poly Technics
 • Proxy Delhaize
 • aQuizien
 • ROB Verhuur
 • Matthijssens BVBA
 • aQuizien
 • inbraakveilig.be
 • Zakenkantoor Geert Verbustel
 • aQuizien
 • Kasseien De Coninck
 • SD Worx

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

zondag 09 december 2018 om 22:48

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2018. SK Grembergen - V2016.4 - Administratie