Verslag Buggenhout - SKG (3-5)

Datum: 07/10/2017 10:30
Speeldag: 6
Categorie: U13 Wit

Verslag:

Quote van den délégée na de wedstrijd : "voor een goeie match moet je 2 goeie ploegen hebben".
Een uitspraak die vandaag zeker en vast van toepassing was.

We moeten vandaag de arena in tegen een jong Buggenhout: er speelden verscheidene U12 spelers mee bij de fusieploeg. Laat ons niet vergeten dat bij ons Rune en Xander ook twee U12 spelers zijn en deze trekken meer dan hun plan tegen dat iets ouder geweld. Maar nu over de wedstrijd zelf...

Naar goede gewoonte beginnen we de match heel scherp. Jerden besluit met een flauw schotje op de doelman, Yarne van iets verder maar ook te flauw om de doelman echt aan het werk te zetten en Joran schiet wel krachtig genoeg maar de bal gaat jammerlijk de verkeerde kant van de staander. En zo kunnen we wel even doorgaan met enkele halve kansjes. Idem voor onze tegenstander maar nooit verontrustend voor Arwen. De supporters worden wel verwend met mooi en attractief voetbal maar toch beëindigen we het eerste kwart met een brilscore.

In het tweede kwart gaan we op ons elan verder en zorgen we voor steriele druk. Xander viseert een tegenstander zijn kont en die verijdelt zo de openingsscore, maar niet getreurd, want kort daarna speelt diezelfde Xander Jef vrij en brengt ons eindelijk op voorsprong. We worden meer en meer meester van het spel en nu is het Jerden zijn beurt om Jef vrije baan te geven, maar zijn knal spat spijtig genoeg uiteen op de paal. Het is nu niet dat "Biegenààt" geen kansen krijgt maar Llewellyn blokt een schot gepast af en libero Yarne loopt al de gaten wel dicht. Langs de andere kant staat Sil secuur te verdedigen en probeert af en toe gepast mee in te schuiven op zijn flank. Net voor rust trapt Llewellyn de perfecte corner, maar Jerden maakt de verkeerde keuze. (als hij hier kiest om het met het hoofd te doen i.p.v. met de voet staat het altijd 0-2)

Ruststand : 0-1

De supporters houden hun hart al vast bij aanvang van het derde kwart.
Normaal is dit altijd een kwartje waarin we het geweldig moeilijk hebben en is dit ook altijd een kwart dat we onder ons niveau spelen. Vandaag is het echter anders. Joran besluit eerst op de keeper maar in de rebound kan hij wel de 0-2 potten. Een vrije trap van Llewellyn beland bij Jef en de 0-3 is een feit. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd moet dan nog komen. Benten speelt Jef aan die met een perfecte borstcontrole de bal over zijn tegenstander lepelt en met het echte killerinstinct de bordjesman aan het werk zet: 0-4! "Boeken toe en lei in de kast" denken we, maar het vierde kwart geeft ons nog bibbergeld (en het was niet alleen van de kou dat we begonnen te bibberen). Onze opponent wiegt onze gasten in slaap en bij de 1-4 beginnen de geelblauwen er opeens terug in te geloven. Het wordt 2-4 en de paniek sluipt in onze rangen... en jawel hoor, het wordt ook nog 3-4. Langs de kant de denken we al van 'het zal toch niet waar zijn zeker'. Maar dan is onze verlosser Jef terug op de afspraak. Op een counter speelt hij de bal onder de keeper door 3-5. OEF!!!! We onthouden vooral de eerste 45 minuten van de match want die waren van uitstekende kwaliteit.

Toch nog een kleine positieve vermelding. Onze jonge trainer begint meer en meer zijn draai te vinden en drukt stilaan zijn stempel op deze groep.

Volgende week de laatste wedstrijd van de heenronde tegen Meldert!


(Gunther)

Terug naar overzicht

Sponsors

 • aQuizien
 • De verffabriek
 • ROB Verhuur
 • Kasseien De Coninck
 • aQuizien
 • Matthijssens BVBA
 • aQuizien
 • Poly Technics
 • inbraakveilig.be
 • SD Worx
 • Proxy Delhaize

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

zondag 25 februari 2018 om 22:02

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2018. SK Grembergen - V2016.4 - Administratie