Verslag SKG - Lebbeke (8-2)

Datum: 06/10/2018 15:00
Speeldag: 5
Categorie: U15 A

Verslag:

Zondag 7 oktober 14u30. Uw verslaggever van dienst zit gezellig in de zetel met twee analisten. #ZWAAND. Omdat er toch geen (voet)bal te zien is, kon ik hen vragen stellen over de match van gisteren.

Dag Jan en Jan, jullie eerste wedstrijd van de U15A.  Waren jullie onder de indruk?
Molder: "Zeer zeker! Ik heb al meer voetbal gezien dan nu op tv.  Er werd gespeeld op een solide manier.  Keeper en verdediging staan pal.  Op het middenveld ging de bal goed van voet tot voet.  En er werd goed in de breedte gevoetbald. 
Buskamp: Nou, kom kom,
(en dan volgt nog wat onverstaanbaar gebrabbel) ….  De tegenstander was ook uitermate zwak.  De meeste blauw-gele hebben de techniek van een paasei. Ze hebben wel vorige week eens kunnen winnen maar door het verliezen van de toss, is hun losing streak al vòòr de wedstrijd ingezet".

En wat onthouden van de eerste twintig minuten?

Buskamp: "Lebbeke speelde echt uiervoetbal. Ze bakten er echt niets van. Niet één keer waren ze gevaarlijk voor doel.  Eigenlijk moesten de supporters om hun oren geslagen worden met een korfbaluitslag. Het leek wel een slechte spaghetti-western: er werd zoveel geschoten maar geen enkele keer raak!"
Molder: "Tot eindelijk Lukas de bal veroverde en knap doorspeelde naar Benten. Eigenlijk is het niet zo moeilijk, de bal moet gewoon in het mandje".  
Buskamp: "Klopt! Ik werd er stapelmesjogge van. En op aangeven van Jef, kon… hoe heet die gozer nu weer… Jerden de bal heerlijk mooi in de bovenhoek deponeren".  

Het tweede kwart lijkt nu al traditioneel het moeilijkste.  De score is wel nog opgelopen maar het konden er gerust nog wat meer zijn.
Buskamp: "Krijg nou een blauwe zak! Nou ja en nee. De kansen waren geen gemaakte goals die gemist werden. De Lebbeekse aanhang moet zeker gedacht hebben: die kunnen nog niet eens raak sjotten tegen een strandbal
Molder: "Het vizier stond zeker niet goed. De bal ging alle kanten uit behalve tegen de netten. De spitsen waren bedrijvig maar weinig efficiënt. Uiteindelijk kon Joran simpel binnentikken. De keeper van Lebbeke loste de bal na een knal van Benten. Niet alleen de staat van het veld zorgde er voor dat er kansen weerom werden naast geschoten, maar ook de tactische wijzigingen van de bezoekers maakte scoren moeilijk".
Buskamp: "Ben je met mijn ballen aan het spelen? Die coach heeft het karakter van een tuinkabouter.  Hij heeft geen woord gezegd gedurende de wedstrijd.  Die coachte echt als een krentenbol. Tactische wijzigingen, no way!"

3-0 ruststand dus. We onthouden dat dit gerust wat ruimer mocht zijn.
Buskamp: "In de derde periode had Joran eerst nog wat zand in de ogen gestrooid. Letterlijk dan na zijn gestruikel vlak voor de keeper. Hij was precies het gras aan het maaien. Echt tot hilariteit van de Grembergse verdediging".
Molder: "Maar daarna leek het vanzelf te gaan. Drie goals in twintig minuten is niet slecht. Zeer frappant was wel de snelheid van de bezoekende verdediging. Die halen niet eens een dood paard in".  
Buskamp: "Klopt; die lopen zo traag dat de vliegen zich op hun rug kapot vliegen".  Molder: "Maar die hattrick zorgt er wel voor dat de trainer, tijdens de volgende training, 30 keer mag pompen".
Buskamp: "Nou ja, dat zou gerust wel 50 keer mogen zijn!"

En de gelegenheidsscheidsrechter? Wat vonden jullie daarvan?
Molder: "De leiding volgde het spel goed, afgezien van een paar foute buitenspelbeslissingen. Maar zonder lijnrechter blijft het toch moeilijk". Buskamp: "Eén keer liet hij van zich horen met een nogal Duits-klinkende ZWIJG! die bij menige oudstrijders een belletje laat rinkelen. Wat een aanstellerij, het lijkt wel een Hollander."

6-0 na één uur spelen. Niet slecht. En het mooiste moest nog komen.

Buskamp: "Inderdaad, na een inworp kwam de bal op perfecte hoogte bij Lukas, die de bal op de slof nam.  Een heerlijke curve en recht in het zij-netje. Prachtgoal! Hij kan die bal mooi op hun piemeltje neerleggen".     
Molder: "Jammer genoeg was er dan wat concentratieverlies bij de groenwitten. De Witsel van Lebbeke kon aarzeling in de verdediging afstraffen".  

Inderdaad nog een dom tegendoelpunt in het slot.
Molder: "Ik heb het de vorige keer ook gezegd (en nog eens over Mathilde ook, denk ik) : een beetje dom is ook lekker!"
Buskamp: "Gelukkig kon Jef nog eens binnentikken na een voorzet van… hoe heet die gozer nu weer… Jerden. Want in de slotfase kon Lebbeke via een penalty de eindstand vastleggen. Een penalty na een overduidelijke overtreding van die gozer, jeweetwel.

Kortom, 8-2, een eenvoudige overwinning.  Supporters en technische staf waren uitermate tevreden! Belangrijk nu is om de flow en de focus te houden! Dankuwel voor de analyse.
Molder en Buskamp (in koor): "Graag gedaan! Kom we gaan de stad in op zoek naar (piiiiieeeep)"

(jeecee)

Doelpunten :
1-0: Benten (Lukas)
2-0: Jerden (Jef)
3-0: Joran (Benten)
4-0: Joran (Jerden)
5-0: Joran (Jef)
6-0: Joran
7-0: Lukas (Matthias)
8-1: Jef (Jerden)

(JeeCee)

Enkele fotootjes het wedstrijdbegin: hierzo

Terug naar overzicht

Sponsors

 • Kasseien De Coninck
 • aQuizien
 • aQuizien
 • Zakenkantoor Geert Verbustel
 • Proxy Delhaize
 • Matthijssens BVBA
 • inbraakveilig.be
 • ROB Verhuur
 • Poly Technics
 • SD Worx
 • aQuizien

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

zondag 09 december 2018 om 22:48

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2018. SK Grembergen - V2016.4 - Administratie