Verslag VK Robur - SKG (4-3)

Datum: 01/12/2018 10:00
Speeldag: 14
Categorie: U12 A

Verslag:

Laatste wedstrijd van deze competitie en onze jongens hadden er wel zin in. Tot op heden slechts één wedstrijd verloren en dus een torenhoog vertrouwen om ook deze keer tegen de Robuurse buren iets te rapen. In de heenronde werd er immers nog vlot gewonnen tijdens een midweekse avondwedstrijd. Door een jammerlijk misverstand geen Seppe bij aanvang van de wedstrijd maar voor de rest wel iedereen aanwezig.

Robur was echter niet van plan om zich deze keer gewillig naar de slachtbank te laten leiden en speelde fris van de lever en intens mee in een heel faire wedstrijd waarbij er enkel langs beide kanten eens kon gediscussieerd worden of het nu wel of niet hands was. De scheids beoordeelde echter iedere situatie van op enige afstand consequent als "geen hands" waardoor er daar voor de rest weinig woorden aan moeten verspild worden.

De wedstrijd zelf dan.
In een notendop kan je zeggen dat die heel gelijkopgaand was waarbij onze jongens pecentagegewijs misschien wel iets meer het heft in handen hadden maar waarbij Robur eerder zijn momenten koos en dan ook veel efficiënter voor de dag kwam dan SKG. Na een 10 minuten spelen resulteerde dit in de 1-0 voor de thuisploeg. Langs Grembergse kant zat het venijn hem vooral in de laatste pas die steeds net niet toekwam of net niet goed genoeg was. Onze voorlijn met Tuur, Iker en Matteo miste net die precisie om de thuisgoalie echt te verontrusten. Eerste keer rusten deden we dus met die 1-0 achterstand.

Het tweede kwart was in handen van SKG met af en toe een prik langs Moerzeekse kant. Nog steeds ontbrak de precisie in de aanvallen ondanks het feit dat er wel een paar keer goed gecombineerd werd... echt uitgespeelde kansen waren er amper. Kwamen die er toch dan hobbelde de bal steeds langs de verkeerde kant van de paal buiten. Tijd voor Noah om zijn laatste man positie te verlaten en even te tonen hoe je een bal keihard binnen het doelkader knalt (1-1). SKG leek het laken naar zich toe te trekken maar in de laatste drie minuten vuurde Robur ook enkele waarschuwingsschoten af zodat duidelijk werd dat deze wedstrijd nog alle kanten op kon.

In het derde kwart constateerden we eenzelfde spelbeeld; iedereen op de helft van Robur maar verder dan enkele scrimmages kwamen we echt niet. Ofwel viel de bal niet goed ofwel werd er overhaast getrapt ofwel stond die keeper gewoon goed te keepen. Wat er ook van zij, wanneer Robur overkwam toonden ze zich veel gedecideerder en werkten ze ook mooi af (2-1). Het duurde tot het einde van de derde helft om de thuiskeeper dan toch eens op een foutje te betrappen zodat Warre VD de bal alsnog kon binnenwerken (2-2). Met een net gearriveerde Seppe stonden de sterren vrij gunstig om het in het laatste kwart af te maken.

Maar daar dacht Robur dan toch weer anders over. Een afgeweken bal voor de 3-2 en een typisch misverstand (bal tussen keeper en verdediging waar niemand daadwerkelijk ingrijpt) zorgde al snel voor een 4-2 achterstand. Langs onze kant toch niet de aanvalsmachine die we gewoon waren. Tuur die meer tegen zijn ontgoocheling/frustratie aan het voetballen was, Iker die goed was in de aanname maar ongelukkig in de passing, Warre VD die de bal net op de beslissende momenten niet goed kon raken... er zat net iets teveel tegen om Moerzeke in de problemen te brengen. Het was alsnog Iker die de bal proper in het hoekje deponeerde om zo de aansluitingstreffer aan te tekenen (4-3)  maar verder dan dat kwamen we jammer genoeg niet.

Een gelijkspel was misschien juister geweest maar je moet zeker Robur feliciteren, want die jongens stonden hypergeconcentreerd te voetballen.

Al bij al een heel leuke heenronde van onze U12A vandaag gesymboliseerd in een paar onwaarschijnlijke dribbels van Kasper - geniaal gewoon waarbij je je afvraagt waarom hij dat niet iedere week op de mat legt en een ijzersterke Noah die bij momenten de hele tegenstand in zijn eentje wou oprollen en daar soms nog in slaagde ook. Nu drinken, eten, feesten zodat de Boys van trainer Patrick er na nieuwjaar weer vol voor kunnen gaan!


(Wouter VDS)

Terug naar overzicht

Sponsors

 • Kasseien De Coninck
 • aQuizien
 • SD Worx
 • aQuizien
 • Proxy Delhaize
 • Matthijssens BVBA
 • aQuizien
 • Poly Technics
 • Zakenkantoor Geert Verbustel
 • ROB Verhuur
 • inbraakveilig.be

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

zondag 09 december 2018 om 22:48

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2018. SK Grembergen - V2016.4 - Administratie